TRACTAMENT DEL GLAUCOMA AMB LÀSER SLT

glaucoma-laser-slt-vallmedicvision-andorra-sitges-1024x603.jpg

Què és el glaucoma?

A l’interior de la cambra anterior del globus ocular tenim un líquid – anomenat humor aquós – que en condicions normals regula la pressió intraocular i proporciona nutrients a la resta d’estructures. No obstant, quan l’equilibri entre producció i drenatge d’aquest humor no és el correcte, es produeix un increment en la pressió intraocular del globus ocular. És llavors quan es parla de glaucoma, considerada una de les primeres patologies que causa ceguesa al món. I és que l’augment de la pressió intraocular produeix danys irreversibles en el nervi òptic.

Depenent del tipus de glaucoma, a l’hora de tractar-lo, s’utilitzaran o bé gotes o bé tecnologia làser com el làser SLT.

 

El làser SLT, una opció de tractament

El làser SLT és una alternativa a les gotes que tracten el glaucomaEl làser SLT és la millor alternativa a l’hora de controlar la pressió intraocular sense tindre que passar pels efectes secundaris dels medicaments, els possibles danys del làser Argon o els riscos de les cirurgies intraoculars. Mitjançant un tractament totalment ambulatori, s’utilitza polsos de làser de molt baixa energia sobre la malla trabecular, principal zona de drenatge del humor aquós, facilitant-ne la sortida i doncs, reduir la pressió intraocular.

 

El tractament amb làser SLT no és efectiu en tots els casos. Es pot utilitzar com a complement a tractaments mèdics o com a teràpia alternativa quan la medicació no funciona. És efectiu en molts pacients que volen deixar de ficar-se col·liris o no volen exposar-se als efectes adversos que pot provocar la medicació. Aquest tractament no és un procediment refractiu, és a dir que no té com a objectiu tractar la visió. Per aquest motiu no altera en cap cas l’agudesa visual.

 

Desenvolupament de un tractament amb làser SLT

El làser SLT per tractar el glaucoma és totalment ambulatoriÉs tracta d’un procediment ambulatori que es realitza en la pròpia clínica gràcies a un microscopi especial que va acoblat al làser. Abans de començar, s’han d’aplicar unes gotes d’anestèsia. Tot seguit es dirigirà el làser cap a la malla trabecular i es tractaran – de forma selectiva – certes cel·lules però deixant intacte altres zones del sistema trabecular. D’aquesta manera s’aconsegueix augmentar el drenatge i doncs, abaixar la pressió intraocular.

 

A diferència d’altres procediments (com el làser Argon per a Glaucoma), utilitzar aquest tipus de làser no produeix cap dany col·lateral en la zona tractada ni a la resta d’estructures oculars.

 

Post tractament

És important saber que aquest procediment no farà que el pacient recuperi la visió ja perduda. L’objectiu és reduir la pressió intraocular per tal de no perdre més visió. Els resultats solen veure’s en les primeres 24 – 72h després de la intervenció. A vegades cal repetir-la. Tot i això un tractament pot ser efectiu durant 5 anys.

Evidentment cada pacient pot reaccionar de manera diferent i és possible que s’hagi de continuar prenent medicació després de l’aplicació del làser. Per aquest motiu, el pacient haurà de veure’s amb l’oftalmòleg periòdicament.


Deixi un Comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contacto VallmedicVision

Av. Nacions Unides, 17
AD 700 Escaldes-Engordany
+376 88 55 44

Av. Picasso, 57
07014 Palma de Mallorca
+34 971 220 666

Passeig Vilanova, 94
08870 Sitges, Barcelona
+34 93 625 2440

Copyright por Vallmedic 2018. Todos los derechos reservados.