NENS, ESPORT I ULLERES GRADUADES

vallmedicvision-esport-andorra-nens-1024x768.jpg

La majoria dels nens que tenen problemes visuals com miopia, hipermetropia i astigmatisme, acaben portant ulleres.

En el cas dels nens que practiquen algun esport, aquest petit detall farà que no els hi sigui totalment còmode practicar la seva activitat esportiva preferida o que acabin perdent el interès. I és que un nen amb ulleres sempre té un risc de trencar-les ja sigui a causa d’un cop de pilota o d’una topada amb un company / rival. També influeix el costat estètic doncs amb aquest canvi, molts deixen de practicar esport i només ho fan quan estan obligats al col·legi.

 

Però hi ha una solució: les lents de contacte. Avui en dia les cases comercials n’ofereixen un gran ventall i es pot escollir entre diàries, quinzenals, mensuals,… La més recomanada i la més emprada per la pràctica de qualsevol esport és la diària doncs,  al ser d’un sol ús, s’utilitza quan es necessita i al final del dia o de l’activitat esportiva, es llença. A més, són còmodes en tots els sentits ja que, a part d’aportar una bona qualitat visual,  no necessiten cap tipus de líquid manteniment, no s’han de netejar ni tindre cap tipus de cura. Tots aquests elements fan que el risc d’infecció als ulls per no saber cuidar-les és minimitzi.

 

Ulleres i esport no solen ser compatibles en la majoria dels casos

 

En general, les lents de contacte son ideals per als nens que practiquen esport ja que:

  • Milloren la visió central;
  • Milloren la visió perifèrica;
  • Aporten confiança, comoditat i seguretat;
  • Protegeixen els ulls de la entrada de partícules;
  • Son quasi invisibles.

 

Un cop el nen s’hagi adaptat a les lents de contacte, de ben segur que es trobarà més confiat, còmode i segur. A més el seu rendiment esportiu es veurà millorat.

 

Les lents de contacte diàries poden ser una bona alternativa a les ulleres a l'hora de fer esport

 

Tot i això, és important afegir que, en nens, no és recomanable l’ús de lentilles a diari i durant moltes hores ja que els ulls estan encara en fase de creixement i requereixen un alt nivell d’oxigen. El fet d’abusar de lentilles pot fer que hi hagi canvis irreversibles a la còrnia i que el nen desenvolupi una intolerància a les lents de contacte massa d’hora o que la còrnia es vegi afectada per un creixement anormal de vasos sanguinis. Per aquest motiu, es recomana l’ús de lentilles només en els moments en els que portar ulleres sigui molest, com per exemple a l’hora de fer esport.

 

Així doncs les lents de contacte poden ser una bona alternativa a les ulleres a l’hora de fer esport. Ja quan el nen esdevingui un adult i en el cas de que vulgui viure sense barreres visuals (ni ulleres graduades ni lentilles), es podrà plantejar una cirurgia refractiva mitjançant làser o lents ICL si l’anatomia dels seus ulls ho permeten.

 

Practicar esport sense ulleres pot fer que augmenti el rendiment esportiu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contacto VallmedicVision

Av. Nacions Unides, 17
AD 700 Escaldes-Engordany
+376 88 55 44

Av. Picasso, 57
07014 Palma de Mallorca
+34 971 220 666

Passeig Vilanova, 94
08870 Sitges, Barcelona
+34 93 625 2440

Copyright por Vallmedic 2018. Todos los derechos reservados.