L’ANOREXIA NERVIOSA I LA VISIÓ

anorexia_vallmedicvision_andorra-1024x683.jpg

Qué és l’anorèxia nerviosa?

L’anorèxia nerviosa és un trastorn alimentari en el que la persona afectada rebutja menjar per una por (obsessiva) a engreixar i s’indueix ella mateixa una pèrdua de pes. Això es deu a que aquesta persona té una distorsió de la pròpia imatge del seu cos. A més, aquesta situació pot ocasionar-li una gran debilitat doncs no ingereix prou nutrients essencials i pot arribar a afectar a la seva visió. Detectar-la no sempre pot ser fàcil per un pare/mare. Pt afectar tant a homes com a dones.

 

Conseqüencies de patir anorèxia nerviosa

Una persona que pateix anorèxia nerviosa te una visió de si mateixa distorsionadaUn estudi fet al 2010 a Grècia, va demostrar que l’anorèxia nerviosa provocava greus danys en la vista ja que afectava al gruix de la màcula, podent derivar en un principi de ceguera. També es va comprovar que les persones amb aquesta malaltia tenien una màcula significativament més prima que la d’una persona sana. Perquè és important aquesta dada? Doncs perque la màcula es la zona central de la retina i és responsable de la visió en detall. Quan s’altera, la visió central es veu afectada i les imatges es tornen borroses i deformes.

 

També es va poder veure que els nervis de la retina es tornaven més fins i el nivell de dopamina (hormona responsable de les transmissions elèctriques) era més baix per lo que el cervell reduïa la seva capacitat per processar imatges.

 

Altres conseqüències aparegudes arran d’aquest estudi son:

  • L’aparició d’úlceres a la còrnia que poden provocar cicatrius que podrien derivar en una pèrdua de la visió
  • L’aparició de cataractes que podrien necessitar d’una intervenció quirúrgica
  • Disminució del gruix foveal, zona de la retina responsable de la màxima agudesa visual.

 

Prevenció

En cas d’estar o d’haver patit d’aquesta malaltia, es recomana incloure una visita a l’oftalmòleg per tal de realitzar un examen exhaustiu de la visió i descartar patologies oculars degudes a la mateixa.


Deixi un Comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contacto VallmedicVision

Av. Nacions Unides, 17
AD 700 Escaldes-Engordany
+376 88 55 44

Av. Picasso, 57
07014 Palma de Mallorca
+34 971 220 666

Passeig Vilanova, 94
08870 Sitges, Barcelona
+34 93 625 2440

Copyright por Vallmedic 2018. Todos los derechos reservados.