L’ AMOR ÉS CEC

wall-2794567_1280-1024x682.jpg

No crec que sigui la primera vegada que hagis escoltat la frase “l’ amor és cec”. Generació rere generació, i de forma habitual i recurrent, aquesta frase ha sortit de la boca d’una persona propera. I és que sol dir-se per a referir-se a la forma irracional d’actuar que té una persona quan està enamorada d’una altra. Però, realment l’amor és cec? Veiem a l’altra persona de forma diferent quan estem enamorats?

 

La ciència ens dona la resposta

Quan l' amor s‘activa al nostre cos, la naturalesa i el nostre cervell s’encarreguen de que no veiem cap defecte en l'altra persona.La ciència s’ha pronunciat i finalment ha demostrat que si: quan dues persones s’enamoren, la percepció de l’altra canvia. Ho portem a dins. De fet és un tret de l’evolució humana. Per aquest motiu quan la paraula “amor” s‘activa al nostre cos, la naturalesa i el nostre cervell s’encarreguen de que al principi, no veiem cap defecte en la persona estimada. I perquè? És tan simple com una característica fonamental de l’evolució de la raça humana: es tracta d’evitar que la humanitat s’extingeixi i que desaparegui la procreació.

Segons ens explica la ciència, al principi d’enamorar-nos, el nostre cervell desactiva els mecanismes d’alerta davant els defectes que, en un situació normal, no ens agradarien de l’altra persona. Això provoca que, automàticament, ens tornem menys crítics i que jutgem o avaluem en menor grau l’altra ésser.

 

La causa

L' amor fa que s’activin una sèrie de químics que ens fan tindre una sensació de benestar, felicitat i inclús d’eufòria.En l’etapa de l’enamorament s’activen una sèrie de químics que ens fan tindre una sensació de benestar, felicitat i inclús d’eufòria. Però de la mateixa manera, aquests mateixos químics desactiven el instint que ens ajuda a avaluar a les persones.

 

L’amor romàntic és idèntic a l’amor maternal

Un cas similar és el de les mares. L’amor maternal, a l’igual que l’amor romàntic, fa que una mare siguin menys crítica amb els seus fills que amb la resta de nens.

I és que l’amor suspèn la capacitat de criticar.

 


Deixi un Comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contacto VallmedicVision

Av. Nacions Unides, 17
AD 700 Escaldes-Engordany
+376 88 55 44

Av. Picasso, 57
07014 Palma de Mallorca
+34 971 220 666

Passeig Vilanova, 94
08870 Sitges, Barcelona
+34 93 625 2440

Copyright por Vallmedic 2018. Todos los derechos reservados.