NADAR AMB LENTS DE CONTACTE

portada-nadar-lentillas-cirugia-operacion-miopia-vallmedic-andorra-604x270-1.jpg

Si practiques natació però per culpa d’un defecte refractiu com la miopia, la hipermetropia o l’astigmatisme has d’utilitzar lents de contacte, la millor recomanació és treure se les per tal d’evitar bactèries als ulls. I és que existeix el risc de patir infeccions oculars, ulls vermells, irritació o úlceres corneals.

 

Raons per no utilitzar lentilles a l’aigua

De fet les lentilles no s’haurien de mullar amb cap tipus d’aigua, inclosa la de l’aixeta i menys la d’una piscina, llac o jacuzzi. I és que l’aigua pot contenir innumerables virus i microbis perillosos. Un dels més greus és l’Acantameba que s’enganxa a les lents de contacte i provoca infecció i inflamació a la còrnia – queratitis per Acantameba – podent provocar la pèrdua de la visió o necessitar d’un transplantament de còrnia per tal de recuperar la visió perduda si no es tracta a temps.

 

Recomanacions

Lents de contacte i aigua son incompatibles pel risc d'infecció que existeixSi al nadar entra aigua als ulls, es recomana treure, netejar i desinfectar les lentilles tant aviat com sigui possible per tal de reduir el risc d’irritació i infecció. Si la persona és usuària de lents de contacte permeables al gas, mai hauria de nedar amb elles ja que hi ha una gran possibilitat que es desprenguin dels ulls. En el cas de les toves, s’ha de saber que al ser més poroses tenen més facilitat per absorbir substancies químiques i bactèries a més de provocar una certa incomoditat visual.

En el cas dels esportistes o persones habituals a anar la piscina amb un defecte refractiu, es recomanen les lents de contacte diàries o d’un sol ús. Dissenyades per a ser utilitzades un sol cop, s’elimina la necessitat de netejar-les i de desinfectar-les. Això si, un cop tretes, es recomana aplicar llàgrima artificial.

 

Possibles alternatives a les lents de contacte

Una bona idea és combinar les lents de contacte amb ulleres de natacióLa millor arma de prevenció son les ulleres de nedar. A més d’evitar que entri aigua als ulls i reduir el risc d’infecció, aporten comoditat i seguretat. Actualment hi ha òptiques que permeten graduar-ne els vidres.

Pels esportistes més habituals (amateurs o professionals) una alternativa per corregir els seus defectes refractius és la cirurgia làser o amb lent intraocular ICL. No obstant hauran d’utilitzar ulleres de natació per tal de protegir-se els ulls però en contrapartida, la majoria, veuen créixer el seu rendiment esportiu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contacto VallmedicVision

Av. Nacions Unides, 17
AD 700 Escaldes-Engordany
+376 88 55 44

Av. Picasso, 57
07014 Palma de Mallorca
+34 971 220 666

Passeig Vilanova, 94
08870 Sitges, Barcelona
+34 93 625 2440

Copyright por Vallmedic 2018. Todos los derechos reservados.