3 ANIMALS AMB MÉS DE DOS ULLS

ojos-araña-vallmedicvision-andorra-1024x683.jpg

Al nostre planeta hi ha animals que tenen unes característiques visuals que sorprenen molt: si bé n’hi ha que tenen una súper visió, també n’hi ha que son (quasi) cecs. Però avui parlaré dels que tenen més de dos ulls.

 

La mosca

Els dos ulls de la mosca ocupen tot el seu capSi bé és cert que una mosca té dos ulls, aquestos son molt especials: a més de ser molt grans, ocupen una gran part del seu cap. Al seu interior tenen milers de lents individuals similars a petits telescòpics que apunten en totes les direccions però formen una única imatge. Per aquest motiu el seu camp visual no té punts cecs. Això també li permet  veure el més mínim moviment en un radi de 360 graus, i per tant, ajuda a que sigui tant difícil de caçar-la. Curiosament la mosca procura tindre sempre els ulls nets i per aquest motiu se la pot veure netejant-se’ls amb les potes davanteres.

 

L’aranya

Les aranyes poden tindre dos, quatre o sis ulls, depenent de la seva raçaLes aranyes poden tindre dos, quatre o sis ulls, depenent de la seva raça encara que la majoria en tenen vuit. Moltes d’elles son pràcticament cegues. En el cas de les aranyes no s’hauria de parlar d’ulls sinó  d’ocels, petits fotoreceptors presents en aquest tipus d’insectes. Els ocels situats en la part frontal del cap d’una aranya son els responsables de la captació de la llum. Els altres ajuden a captar aquesta llum i formar ombres. La majoria de les aranyes al tindre una visió pobre, utilitzen el tacte i l’olfacte per a caçar i protegir-se.

En canvi, l’aranya saltarina i l’aranya llop, encara que “només “ tinguin dos ulls, son les que millor veuen i les que més cacen.

 

La medusa

La medusa és un altre animal molt curiós doncs no té ni cervell ni sistema nerviós però si 24 ullsLa medusa és un altre animal molt curiós doncs no té ni cervell ni sistema nerviós però si 24 ulls, situats a l’entorn del seu cos. En el cas de la cubomedusa, té dos ulls que li permeten veure en color – que li serveixen per detectar la llum/foscor per poder navegar – dos per detectar formes i la resta, estan repartits pel seu cos, seguint una forma de cinturó. Els ulls que estan situats en cada extrem del seu cos – que podríem denominar “cap” i en la part inferior – li permeten tindre una visió de quasi 360º graus de l’entorn submarí.

 

L’abella

Les abelles tenen cinc ulls, tres al davant i dos als lateralsLes abelles tenen cinc ulls, tres al davant i dos als laterals compostos per ommatidis. Segons el tipus d’abella, el número d’ommatidis variarà. Així doncs l’abella reina al tindre menys vida social no té la mateixa quantitat que una abella obrera (400 contra 7.000), que els hi serveix, a aquestes últimes, per localitzar flors, comunicar-se o saber tornar al rusc. L’abellot  en té tretze mil ja que necessita distingir bé l’abella reina de les demés.

Els altres tres ulls es troben a la part superior del cap i son per mesurar la intensitat de la llum així com és un instrument de mesura per construir les cel·les.

Encara que aquestes qualitats visual sorprenguin molt, una abella no té la capacitat de distingir el color vermell i el veu com negre. En canvi és capaç de veure la llum ultraviolada.

 

Així doncs, si de tant parlar d’ulls has pensat que ja et tocaria revisar-te els teus, no dubtis en trucar-nos i gaudir d’una bona salut visual.


Deixi un Comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contacto VallmedicVision

Av. Nacions Unides, 17
AD 700 Escaldes-Engordany
+376 88 55 44

Av. Picasso, 57
07014 Palma de Mallorca
+34 971 220 666

Passeig Vilanova, 94
08870 Sitges, Barcelona
+34 93 625 2440

Copyright por Vallmedic 2018. Todos los derechos reservados.