LES CATARACTES EN 5 PUNTS

cataratas_vallmedicvision_andorra-1024x683.jpg

Les cataractes poden començar a desenvolupar-se entre els 40 i 50 anys d’edat però generalment els problemes de visió més severs apareixen després dels 60 anys. Explicació del que és una cataracta en 5 punts:

 1. Les cataractes afecten el cristal·lí

La llum ha d’arribar fins a la retina (situada a la part posterior de l’ull) però ha de passar primer a través del cristal·lí. Per tant, contra més transparent sigui aquest últim, més nítida serà la imatge. En el cas de tindre cataractes, el cristal·lí perdrà aquesta transparència natural tornant-se progressivament opac , afectant doncs negativament a la qualitat visual.

 

 1. L’edat no és l’únic factor de risc

Molta gent associa l’aparició de les cataractes amb l’edat però hi ha altres factors que propicien el seu desenvolupament:

 • Una exposició excessiva i prolongada als rajos UV,
 • Ser diabètic,
 • Fumar,
 • Consumir alcohol habitualment.

Fumar pot ajudar a l'aparició de cataractesPer aquestes raons, es recomana portar unes ulleres de sol de qualitat, no fumar, beure alcohol moderadament i practicar esport periòdicament. Tot amb l’objectiu de tindre cura del cos incloent-hi la visió. A més s’evitaran patologies oculars com la retinopatia diabètica, més comuna en persones amb diabetis.

 

 1. No sempre es detecten a causa de la visió borrosa

Encara que un canvi en l’agudesa visual o l’aparició de la visió borrosa siguin els símptomes més comuns de l’aparició de cataractes, hi ha altres factors que ens poden fer sospitar:

 • La visió de contrast disminueix o es comença a apreciar els colors com destenyits;
 • Apareixen halos al voltant de les llums, sobretot per la nit;
 • Canvis sobtats en la graduació (augment de la miopia, astigmatisme,…)

 

 1. La prevenció és clau

Per tal de detectar les cataractes és important realizar-se revisions anualsA qualsevol persona que tingui 60 anys o més, se li recomanarà que es faci, al menys un cop l’any, un examen complet de la visió. L’oftalmòleg mesurarà primer l’agudesa visual. Després dilatarà les pupil·les per tal d’examinar la retina i el nervi òptic amb la finalitat de realitzar una detecció precoç de les cataractes. Amb aquestes dues proves poden ajudar a més en la detecció d’una DMAE (Degeneració Macular) o un Glaucoma entre altres patologies oculars.

 

 1. Les cataractes s’operen

La cirurgia de cataractes és la més realitzada al món i en l’actualitat és una de les més segures i efectives. A més, molts centres realitzen la fragmentació del cristal·lí amb làser, fet que aporta més rapidesa i seguretat tant al pacient com al desenvolupament de l’operació. A més si el pacient opta per fer-se implantar unes lents intraoculars Premium, en la gran majoria dels casos, deixarà de portar ulleres graduades. Aquest tipus de lent permet corregir la vista cansada a més de qualsevol altre defecte refractiu (miopia, hipermetropia i astigmatisme) inclús amb graduacions molt elevades.

Finalment, per tal de confirmar que la visió continua sent perfecta, el pacient haurà de realitzar-se controls al menys un cop a l’any.


Deixi un Comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contacto VallmedicVision

Av. Nacions Unides, 17
AD 700 Escaldes-Engordany
+376 88 55 44

Av. Picasso, 57
07014 Palma de Mallorca
+34 971 220 666

Passeig Vilanova, 94
08870 Sitges, Barcelona
+34 93 625 2440

Copyright por Vallmedic 2018. Todos los derechos reservados.